Redondo voor RonjaEen paar weken geleden ben ik begonnen aan een rok voor ons oude buurmeisje.
En vorige week zondag zouden we op visite gaan en wilde ik de rok ook echt af hebben. Dat was bijna gelukt. Ik heb zondag nog even het elastiek erin geregen en op de hand de open stukjes van de tunnels dichtgemaakt toen we op visite waren.

Het was ook eigenlijk al een rok die ik al heel lang beloofd had. Dus het kon natuurlijk nu zeker niet nog veel langer duren meer.

Ik had zelf geen foto's gemaakt van de rok nog...maar vandaag kreeg ik de foto's van Ronja met de rok aan via de mail!!

Dus hier zijn ze dan. De redondo is van zwart witte stippelstof. De onderrand is met paspelband afgewerk voor een spaans effect. En er zit een onderrok aan vast in witte stof met een klein zwart stipje. Het is een onderrok die wel het net af maakt maar niet te erg aanwezig is. 

Ik had nog borduurtjes gemaakt van rozen die langs de rok opgestikt zouden worden eventueel. Maar Ronja vond dat niet mooi en ik had dat eigenlijk ook al een klein beetje gedacht. Maar ja...toch moeilijke leeftijd. Is het kinderachtig ja of nee. Maar goed dat ik die nog niet vast had gezet.

Ik vind de rok prachtig staan! Heerlijk zomers en toch ook stoer en romantisch tegelijk. En hij kan ook heel sjiek. Eigenlijk kun je er alle kanten mee op. Het is maar net wat je erop draagt. En de onderrok ondanks dat hij niet overdreven uit de hoek komt geeft toch een mooie finishing touch en leuk detail.

Ik ben erg blij dat ie ook zo goed paste. Het blijft makkelijker natuurlijk om te naaien met je model 24 uur bij de hand. Maar hij zit als gegoten.

En in de mail stond: "Ronja is helemaal weg van de rok.....hij is al gewassen zelfs." Nou ik vind dat het allerleukste natuurlijk! • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • Twitter
 • RSS

3 Response to "Redondo voor Ronja"

 1. Collie-Collie says:
  27 juni 2010 om 14:00

  Het rokje is prachtig!! Hij staat haar prachtig!! De onderrok is ontzettend leuk accent dat er net onderuit piept!!

  Groetjes, Collie

 2. Emily Fay says:
  27 juni 2010 om 21:43

  ...der ist ja ein Traum geworden...tolle Stoffwahl und welch süßes Zuckerpüppchen;)

  lg marion

 3. Judith says:
  27 juni 2010 om 23:56

  Wat een mooie rok! Hij staat super.
  Echt een rok die helemaal bij het meisje past.

  Groetjes Judith