De gevoelige vrouw en de haan om 4 uur


Ik heb sinds dat ik me kan heugen al een soort sensitiviteit met bepaalde geluiden.
Op nummer 1 staan een tikkende klok, een druppende kraan en housemuziek van buren.

Kortom geluiden die een bepaald constant ritme hebben dat je eigen ritme zodanig stoort dat je een gevoel krijgt alsof iemand met zijn nagels over een schoolbord gaat.

Menig mens waar ik logeer weet ook dat ik als ik ergens slaap waar een klok hangt in dezelfde kamer de baterijen er gelijk uithaal.
En als er een druppende kraan is leg ik een handdoek of iets dergelijks eronder wat de druppels absorbeert en geen geluid geeft.

Nu heb ik naast mij buren met 2 kinderen. 2 jongens die nogal wild spelen en gillen af en toe en over de trap rennen.
De grap is dat dat mij nou weer niet zo stoort. Dat soort "leefgeluiden" zijn niet zo irritant voor mij. En als ik er als last van zou hebben dan zou het gewoon zijn omdat het te hard is zoals ieder ander dat misschien heeft of gewoon prima vind. en geen last van heeft.

Nee bij mij gaat het hem om bepaalde geluiden.
Nu hebben buren bij ons op de hoek sinds dit jaar hanen. (Ik denk 2 omdat ik 2 verschillende kraaien hoor)
Die hanen beginnen om 4 uur 's nachts te kraaien. Bijna eigenlijk onafgebroken. Soms nemen ze een pauze van 10 minuten. Dat gaat dan door tot ongeveer half acht. Daarna neemt de hoeveelheid af. Ze kraaien de hele dag door wel, maar in de middag misschien...tja ik gok maar wat even 5 keer per uur. Dus dat is prima en dan lig je ook niet in je bed.

Nu slaap ik door die hanen eigenlijk al een tijd slecht. Maar ik ben ook vaak zo half wakker ervan dat ik er nooit aan gedacht heb dat het weleens een reden zou kunnen zijn...of medereden dat ik zo moe ben de laatste tijd als ik wakker wordt na 8 uur "slapen". Omdat je soms gewoon ook niet echt wakker wordt, maar zo een beetje half wakker wordt, steeds door de nacht heen, vele malen, en dan de volgende dag daar niet meer zo aan denkt of bij stilstaat.

Maar om een lang verhaal kort te maken heb ik deze week eerst om 4 uur mijn dekbed en kussen gepakt en ben beneden gaan liggen Dat hielp niet. Toen ben ik het gekraai maar eens gaan bestuderen. Ik kwam erachter dat het alsmaar doorging tot half 8. Dus ik heb daarna die dag toen we echt op gingen staan even wat gewijzigd in onze slaapkamers om te testen. Ik had Sterre haar peuterbed nog. Die heb ik in haar kamer gezet en zelf lig ik nu in haar 1-persoonsbed. Haar kamer zit namelijk aan de voorkant en daar hoor je ze vreemd genoeg helemaal niet. In mijn slaapkamer wel en zelfs heel hard alsof ze naast je staan. Ook beneden in kamer hoor je ze nog. Wel iets zachter dan op mijn slaapkamer.

Om weer een lang verhaal kort te maken...
Na wat nachten te hebben geslapen bij Sterre wordt ik ineens wel uitgerust wakker. Mijn eetlust is weer terug...
Pfff
Wat moet ik nu dan denken?

En nu nog een stapje verder dan....
Hoe nu iets te regelen met die haan. Hij zit op 40 meter afstand van mijn slaapkamerraam. Dat raam is gewoon dicht. Maar om 4 uur begint hij. (Of de 2 hanen...maar dat even onder voorbehoud dat 1 haan 2 verschillende soorten kraaien kan doen. Ik kan het kippenhok van die mensen zien maar slechts de boevnkant en niet wat erin zit.

Als je bij die mensen aanklopt denk ik niet dat ze begrip hebben. En zijn er misschien meer mensen in de buurt ook die last hebben? Ik heb geen idee. Ik wil het wel goed aanpakken. Dus ik denk er nog even over. Maar eerst even bijslapen nu de komende tijd in "ONZE gezamelijke rustige slaapkamer" ;-) Ik ben al heel blij dat we zo snel resultaat zien en dit zo konden oplossen. Maar goed...dat kan natuurlijk niet voor eeuwig zijn.....
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "De gevoelige vrouw en de haan om 4 uur"